Rólunk

A kutyabarát.hu 2012. június 1-én indult, az első hazai kutyabarát helyeket közvetítő és népszerűsítő portálként, mely azóta is a legnagyobb kutyabarát adatbázist tudhatja magáénak. Indulásunkat követően, az első-második hónapban felkutattuk a köztudottan kutyabarát helyeket az országban, így 30 hellyel indultunk, majd „működésünknek” köszönhetően egyre több ajánlás érkezett, jelenleg több mint 400 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató van az oldalon. Az ajánlások olvasóinknak, követőinknek, illetve a kutyabarát helyeket üzemeltetőknek köszönhetően folyamatosan gyarapodnak.

Küldetésünk:

Nem hivatalos adatok, felmérések szerint csak Budapesten közel 400.000 kutyatartó van, akiknek 90%-a együtt él kutyájával, családtagként kezeli. A felelős kutyatartás népszerűvé válásának, illetve a törvényi szabályozásoknak is köszönhetően a kutyatartók társként kezelik kutyáikat.

Magyarországon a kutyabarát.hu a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, a tudatos és felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Célunk, hogy a felelős kutyatartók első számú platformjává váljunk.

Tapasztalataink:

Működésünk alatt úttörő változásokkal találkoztunk. Az emberek mindinkább társként tekintenek kutyájukra, együtt mennek sok olyan helyre, ahol kutyájuk is szívesen látott vendég. Erre a tényre, „trendre” felfigyeltek azon vállalkozások is, akik rugalmasak és innovatívak, nem mellesleg kutyabarátok, állatszeretők. „Kinyitották az ajtókat” a kutyák számára is, így egy kis változtatásnak, odafigyelésnek köszönhetően nagy sikereket értek el a kutyatartók körében.

A kutyatartók az utóbbi években éppen az új trendeknek köszönhetően változtattak kutyatartási szokásaikon, és ennek megfelelően fejlődött a hazai kutyatartás kultúrája is. Egyre több kutyatartó ügyel arra, hogy kutyája a többi ember és a társadalom által elvárt igényeknek megfelelően, kulturáltan viselkedjen minden helyzetben.

Véleményünk szerint jó úton haladunk a tudatos és felelős kutyatartás mind szélesebb körben való megismertetése felé. Az egyre több kutyás szervezet tevékenységének is köszönhetően az emberek figyelme nem siklik el a fontos, kutyatartást érintő információk mellett. Így a kutyás társadalom fejlődése egyre szélesebb körben támogatott.

Partnereinknek, hirdetőknek:

Oldalunkat 2015-ben több, mint 1,5 millió látogató böngészte, kereste fel, Facebookon a heti elérésünk átlaga 200-300 ezer között volt. A kutyabarát.hu bővebb látogatottsági adatairól és megjelenési, hirdetési lehetőségekről kérjen tájékoztatást a kutyabarat@kutyabarat.hu email címen.

Csapatunk:

Sziládi-Kovács Hajni

A Kutyabarát.hu alapítója, a hétköznapokban ügyvédként tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet kapnak az állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, több állatmentő alapítvány, egyesület jogi képviseltét is ellátja.„Gyermekkoromtól a mindennapjaim részét képezték a kutyák. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan családban nőttem fel, ahol a kutya családtag volt, és a szüleim meglepően jól kezelték, hogy rendszeresen kóbor, autókból kitett kutyákkal állítottam haza. Jelenleg a Noé Állatotthonból elhozott Mamba kutya gazdái vagyunk, aki miatt a Kutyabarát.hu elindult 2012-ben, aki mindig ott lebzsel az irodámban, és aki igazi család – és csapattag.”E-mail: kutyabarat@kutyabarat.hu

Vizler-Nyirádi Luca

Újságíró, az ELTE Szociológia szakán végzett. Kilenc évig volt az egyik legismertebb kutyás havilap (Kutya Magazin) újságírója, ebből két évig a lap főszerkesztőjeként dolgozott. A munka mellett fajtamentőként segített a gazdátlan állatokon, és számos, a felelős állattartással kapcsolatos tájékoztató anyagot írt.

„Elsősorban a kutyás világ szociológiai és pszichés folyamatai érdekelnek: az érzelmek, a kötődés és a szövevényes kapcsolatok, amelyek embert és kutyát illetve embert és embert összekötnek vagy akár szétválasztanak.”

E-mail: kutyabarat@kutyabarat.hu

Szánthó Flóra

Az ELTE biológus mester szakán tanult, etológiával, kutyák viselkedésével foglalkozik, jelenleg PhD tanulmányait folytatja. Szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy azt tanulhatja, amit szeret, azonban fontosnak tartja, hogy a tudomány a gyakorlatban is helyet kapjon. Úgy gondolja, nagyon sok mondanivalója van a felelős állattartással kapcsolatban, és sok tennivaló van még ez ügyben Magyarországon.A mindennapokban rengeteg kutya-gazda párossal találkozik, és ha nem is saját tapasztalat útján, de tudja milyen nehéz városi kutyásként (a fővároson kívül is) a négylábúakkal együtt elmenni bárhová. Úgy véli, a közös munkáa és a Kutyabarát.hu kezdeményezése ösztönzően hat a kutyásokra, kutyátlanokra egyaránt a tekintetben, hogy a két "tábor" megférjen egymás mellett az utcán, étteremben vagy akár egy szállodában.

E-mail: szantho.flora@kutyabarat.hu

Sziládi-Kovács Tibor

Reklámszakember, a BEE Média brands vezetője. Az SZTE média szakán, majd a BKF stratégiai marketing szakán végzett, 2006 óta a reklámszakmában tevékenykedik. Kreatív ember lévén folyton az új ötletek, kihívások töltik ki mindennapjait, a Kutyabarát.hu a megvalósított ötletek egyike.„Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében.”E-mail: tibor@kutyabarat.hu

Mamba

Aki miatt a kutyabarát.hu elindult, aki inspirált minket, aki mindig mellettünk van, igazi család- és csapattag.