Gutman Borpince

Rating

Rate now!

Pincészetünk története 2004-ben kezdődött Kötcsén amikor borászkodásra adtam a fejem és eltökéltem, hogy csak saját termesztésű szőlőből fogok borokat készíteni.

Első ültetvényem, saját kezűleg felújított kötcsei pincénkhez tartozó zöldveltelini volt, ehhez béreltem egy-két területet amelyeken elkezdtem a gazdálkodást. Azóta számos helyen elterülő ültetvényekkel gazdagodott borászatunk.

Célom, hogy a szőlőből évről évre több értéket tudjak a palackban megjeleníteni, a Gutman- borok felismerhető karakterrel rendelkezzenek, melyen keresztül az ember és a természet közös alkotása felejthetetlen élményt varázsoljon a borkedvelők számára.

Az elejétől kezdve alapelv volt számomra, hogy csak saját termelésű szőlőből készítsek bort, ezért újabb bérelt és vásárolt területekkel bővítettem a birtokot. A területeken erős terméskorlátozást folytatok, hiszen tartalmas, egyedi karakterű borokat szeretnék készíteni, és ehhez a kulcs a szőlőben rejlik, amelynek nemcsak édesnek, de telt ízűnek és nagyon zamatosnak kell lennie.

Newsletter By subscribing to newsletter you will accept our privacy policy

Need some help? The Tourinform Office's staff are waiting for your call!

+36-84/540-220

Or leave us a message!