Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

Értékelés

Értékeld most!
5
7
4
1
3
1
2
0
1
0
4,7
4,667 az 5-ből - 9 vélemény alapján

A Balaton legnyugatibb pontján található kutyás – kutyabarát közösségi tér és strand, amely gyönyörű, egész nap árnyékot adó ősfákkal körülvett, füves területen található.

A Balaton körül az utóbbi években elindult egy folyamat, mely egyre több lehetőséget biztosított a kutyásoknak is a part körül. Egy csomó vendéglátóhely és szállás kutyabarát lett és 2020 június elején pedig megnyílt az első olyan kutyás strand is, ami igazán a kutyásoknak lett kitalálva.

Gazdibarát

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nyitását pedig már nagyon vártuk. Már a nevében benne van egy nagyon fontos dolog, amit én eddig hiányoltam az eddigi balatoni kutyastrandokból. Nem csak a kutyákra koncentrálnak, hanem a gazdikra is.

Igaz, a legfontosabb és legmeghatározóbb tulajdonsága az, hogy be lehet vinni a kutyát és együtt lehet vele strandolni, fürödni. De! Egy strandon a gazdinak is vannak alapvető igényei. Például a WC, öltöző, egy büfé, folyamatos takarítás és karbantartás. Nos, az első és legfontosabb dolog, amit le kell szögezni, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nem csak kutyabarát, hanem gazdibarát is.

Igazi strandélmény

Már a beengedésnél gondoltak a kényelemre és a biztonságra, egy zsilipes kapun keresztül lehet bejutni. Ezzel a megoldással szinte kizárt, hogy valaki kereket oldjon akár kifelé, akár befelé menet. Nagyon kedves és igazi balatoni – kutyás – strand látvány fogad miután bejutottunk a kapun. 2021-től a belépő díja: 300.-/ember és 200.-/kutya.

Szép zöld gyep, széles árnyékot nyújtó fák, és egy nádassal szegélyezett partszakasz. Jobbra pedig öltözők, mosdók és egy büfé, ahol belső és külső terasz is van. A belső terasz tele van pakolva gazdis cuccokkal, társasjátékok, könyvek, magazinok biztosítják a kikapcsolódást a család azon tagjainak is, akik éppen nem a vízben ugrándoznak a kutyával. A büfében pedig balatoni kézműves szörpök, kiváló borok és grillszendvicsek kaphatók teljesen normális áron.

Szöveg: Bohata Krisztina – Kutyabarát.hu

Fotók: Belovári András