Hír

Eltűnik vagy élettől pezseg - Mi lesz a Balatonnal ősztől tavaszig?

Eltűnik vagy élettől pezseg - Mi lesz a Balatonnal ősztől tavaszig?

Érvényesség kezdete: 2017.12.06. 10:50

We Love Balaton - Nem lehet garantálni, hogy minden télen befagy a Balaton, pláne nem azt, hogy úgy is marad három hónapig. De azért jó lenne, ha élettel telne meg a vízpart, és látogatók sétálnának az utcákon, családok, baráti társaságok töltenék meg az éttermeket.

Hogyan lehet idecsábítani az embereket akkor is, amikor a Balaton egy másik arcát mutatja? Leültünk három balatoni szereplővel, akik az utóbbi években sokszor beszéltek már a négy évszakos Balatonról, és megkérdeztünk, milyennek képzelik a jövő Balatonját ősztől tavaszig. Borász, filozófus és író-művészettörténész is válaszolt.

Az interjúalanyoknak azt mondtuk, nyugodtan engedjék el a fantáziájukat, rendelkezésükre áll bármennyi pénz, a lehetőségek korlátlanok. De előre elárulhatjuk, hogy nem vizionáltak futurisztikus épületkomplexumokat, háromszázzal száguldó vonatot, vagy alagutat a víz alatt. Megmaradtak a valóság talaján, és balatoni sci-fi helyett arról beszéltek, milyen lehetne a Balaton néhány éven belül. És mindegy, hogy télen: a legelső dolog, amitől megszabadulnának, pont az, amiről most is sok szó esik. Az „évszakosdi”.

A cikk a We Love Balaton oldalán olvasható tovább.

(kutyabaratbalaton.hu)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton