Bencze Családi Birtok

Értékelés

Értékeld most!
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
5
5 az 5-ből - 1 vélemény alapján
2011-ben látogattunk először a Szent György-hegyre, de sohasem felejtjük a pillanatot. Az érintetlen természet, a csillagos ég és az egyedülálló termőhely végleg idekötött bennünket.

Saját magunk örömére kezdtünk szőlőt művelni, melyet azóta is a kísérletezés izgalma és a termőhelyben rejlő potenciál feltárása hajt. Keressük az utat, hogy hogyan lehet minél inkább beavatkozásmentesebben, a legfontosabb munkatársunkkal, a természettel a lehető legmagasabb szintű összhangban dolgozni.

Az emberhez hasonlóan a szőlőnél is alapvető fontosságú az immunrendszer fejlesztése, hiszen része a természetnek, a többi élőlény jelenléte és aktív talajélet nélkül élete hosszú távon fenntarthatatlan. Minden borunk spontán erjed, a helyi vadélesztők segítségével, mely döntően határozza meg a termőhely önkifejező képességét is. A pincében a borkészítés során kizárólag minimális mennyiségű ként és bentonitos derítőszert használunk. Terveink középpontjában a régi magyar szőlőfajták felfedezése, a termőhely karakterét megjelenítő természethű borok és pezsgők készítése áll.

A szőlőskertekkel hozzánk került nyári lakokat vendégházakká alakítottuk át, melyek egész évben várják megpihenni vágyó vendégeinket. Célünk egy családi agroturizmus megteremtése, ahol a város zajától menekülők a pihenésen túl a szőlő körül egy-egy munkafolyamatban is aktívan részt vehetnek.