Hír

Meseszép várromtúrák a Balaton körül

Meseszép várromtúrák a Balaton körül

Érvényesség kezdete: 2017.05.26. 22:00

Szívünk szerint azt kívánnánk, hogy a romkocsmaturizmus mellett legyen hasonlóan népszerű összetett szó a várromturizmus is. Egyrészt, mert van annyira emlékezetes (sőt), másrészt sokkal egészségesebb. A Balaton környéke például tele van meghódításra váró templom- és várromokkal, de mi még egy palotaromot is ajánlunk a kifejezés népszerűsítése érdekében - olvasható partnerünk, a Travelo.hu oldalán.

Mielőtt útnak indulnak, jó ha tudják, a tó északi partja gazdagabb romokban. Ennek oka, hogy a várakat és a templomokat is igyekeztek minél magasabbra, hegyvidékes területre építeni - és tény, hogy a legtöbb templomromot a Balaton körül találjuk hazánkban. Ezért most mi is csak az északi oldal látnivalói közül válogattunk, egy 25 kilométer hosszú partszakaszt bejárva, Tihanytól Révfülöpig. A rövidebb távolság miatt akár össze is köthetjük ezeket az állomásokat.

Klassz program a romok felfedezése, a legtöbbjük ráadásul ingyen látogatható (az alábbiakban csak ilyenekről fognak olvasni). További előnye, hogy egy viszonylag szabad, fesztelen kikapcsolódási lehetőség, ahol a gyerekek és a négylábú családtagok is egyformán tudják élvezni a kirándulást.

A cikk teljes terjedelmében elolvasható a Travelo.hu oldalán. Ajánljuk figyelmetekbe, kiváló útleírás!

(kutyabaratbalaton.hu)

Forrás: travelo.hu

Index fotó: kutyabarat.hu