Gilvesy Pincészet

Értékelés

Értékeld most!
5
1
4
0
3
0
2
0
1
1
3
3 az 5-ből - 2 vélemény alapján

Küldetésünkként tekintünk arra, hogy tisztelegjünk az egyedülálló környezet előtt, tolmácsoljuk szépségét és gazdagságát. A szőlő, a föld és a környezet egységével kialakított kapcsolatunkban a tájhoz méltó módon értelmezzük újra a borkészítés hagyományait, így szerezve örömet azoknak, akik elfogyasztják a borainkat, és természetesen magunknak is, hiszen az alkotás folyamatának minden percét élvezzük!

Lenyűgöz minket ez a táj, csodálói vagyunk a földnek, amelyet megmunkálunk. A Gilvesy Pincészet célja, hogy kifejezésre juttassa a borvidéknek az erejét. Őshonos és nemzetközi szőlőfajtáinkat egyaránt organikus szellemben neveljük a 4 millió éves, vulkanikus eredetű lejtőkön. A tradíció és a modern technológia összehangolásával hozzuk létre jellegzetes, élettel teli borainkat.

A szőlőtermesztésben és a gazdálkodásban is az organikus szemlélet vezérel minket. Mindennek alapja a talaj: ha megőrizzük a termőföld egészségét, a szőlőnk is egészséges marad.

A legjobb feltételeket biztosítva kis mértékben kontrolláljuk és persze irányítjuk is az erjedés folyamatát, de hagyjuk, hogy a természet elvégezze a maga munkáját. Ez általában a spontán erjedés alkalmazását, valamint magyar tölgyfahordók használatát jelenti, melyek fontos szerepet töltenek be a bor élete során. Egy igazán jó évjárat onnan ismerszik meg, hogy a borásznak kevés munkája akad a pincében, mert a természet átveszi helyette az irányítást.

Nem célunk egyenborok készítése. Számunkra a kísérletezés és a haladás szelleme a mértékadó.

A 4 millió éves vulkánokon organikusan termesztett helyi és nemzetközi szőlőfajtáinkból élettel teli és karakteres borokat alkotunk modern technológiával ötvözve a tradíciót.