Gutman Borpince

Értékelés

Értékeld most!

Pincészetünk története 2004-ben kezdődött Kötcsén amikor borászkodásra adtam a fejem és eltökéltem, hogy csak saját termesztésű szőlőből fogok borokat készíteni.

Első ültetvényem, saját kezűleg felújított kötcsei pincénkhez tartozó zöldveltelini volt, ehhez béreltem egy-két területet amelyeken elkezdtem a gazdálkodást. Azóta számos helyen elterülő ültetvényekkel gazdagodott borászatunk.

Célom, hogy a szőlőből évről évre több értéket tudjak a palackban megjeleníteni, a Gutman- borok felismerhető karakterrel rendelkezzenek, melyen keresztül az ember és a természet közös alkotása felejthetetlen élményt varázsoljon a borkedvelők számára.

Az elejétől kezdve alapelv volt számomra, hogy csak saját termelésű szőlőből készítsek bort, ezért újabb bérelt és vásárolt területekkel bővítettem a birtokot. A területeken erős terméskorlátozást folytatok, hiszen tartalmas, egyedi karakterű borokat szeretnék készíteni, és ehhez a kulcs a szőlőben rejlik, amelynek nemcsak édesnek, de telt ízűnek és nagyon zamatosnak kell lennie.